new photo 2  ..............................    Spartathlon 2018 2

Εκδηλώσεις

6ος Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου 2018

6os kastoreios marathonios 2018Με σύνθημα «Ελάτε τα Χριστούγεννα να τρέξουμε στο βουνό» , η Τοπική Κοινότητα Καστορείου Δ. Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Λακωνίας, με την ευγενική υποστήριξη του «Όλοι μαζί μπορούμε» και της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης προκηρύσσουν τον «6ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου» (ακριβής μέτρηση 22.400 μ.), καθώς και τον 2ο αγώνα 5,5χλμ. «Διάσχιση ποταμού Κάστορα» και αγώνα παιδιών 1 χλμ. για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Οι παραπάνω αγώνες θα διεξαχθούν τη Κυριακή 23/12/2018 στο Καστόρι Δ. Σπάρτης.

Συνδιοργανωτές είναι ο Σύλλογος Φίλων Ταϋγέτου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ», οι «Σπαρτιάτες Δρομείς», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορείου «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ», ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βορείου Λακεδαίμονος, η Αθλητική Ένωση Πελλάνας – Καστορείου, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου «Ο ΚΑΣΤΩΡ», ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καστορείου, η ΛΕΦΩΣ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, ο Σύλλογος «ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ» και η Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης.

Ώρες διεξαγωγής:
10.00: Ορεινός Ημιμαραθώνιος
10.30: Αγώνα 5,5 χλμ.
10.40: Ο αγώνας του 1 χλμ. για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου
Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου, έξω από την εκκλησία.

Ορεινός Ημιμαραθώνιος
Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο-στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου απέναντι από την εκκλησία. H διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 22.400 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 22.400 μέτρα, τα 1.000 μέτρα είναι άσφαλτος, τα 5.400 μέτρα είναι χωματόδρομος, ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 16.000 μέτρα.

Αγώνας 5,5 χλμ.
– Διάσχιση ποταμού Κάστορα
Και φέτος για 2η χρονιά, θα πραγματοποιηθεί και πάλι ο αγώνας 5,5 χλμ. με το όνομα: 2ος Αγώνας Διάσχισης ποταμού Κάστορα.
Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας των 5,5 χλμ. θα ξεκινήσει μισή ώρα μετά την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός μέσα στο φαράγγι, στα πρώτα χιλιόμετρα! Ουσιαστικά ο εν λόγω μικρός αγώνας κινείται εξ’ολοκλήρου σε μέρος της διαδρομής του κυρίως αγώνα, και δεν παρεκκλίνει καθόλου σε κάποιο άλλο σημείο σε σχέση με τον μεγάλο αγώνα! Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στην ίδια διαδρομή με τον μεγάλο αγώνα, μέχρι και τον Άγιο Μάμα, στο 5ο χλμ., όπου και θα βγουν στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Σπάρτης – Καστορείου, τον οποίον και θα ακολουθήσουν προκειμένου να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία όπου και ξεκίνησαν! Η διαδρομή πρόκειται για μικτό τερέν, με άσφαλτο στα πρώτα 500μ. καθώς και στα τελευταία 500μ., ενώ ενδιάμεσα θα κινηθείτε παράπλευρα του ποταμού Κάστορα, σε χωματόδρομους με πλατανόφυλλα ήπιας δυσκολίας!

Αγώνας 1 χλμ. για παιδιά
Δημοτικού - Γυμνασίου
Θα ξεκινήσει στις 10.40 π.μ. και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή πλατεία Καστορείου – Άγιος Μάμμας – πλ.Καστορείου, και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που πάνε στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.
Δηλώσεις για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα

Αγώνας και το «Όλοι μαζί μπορούμε» – συλλογή τροφίμων
Εφέτος ο Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου γίνεται με την συμβολή του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Έτσι ενώ διατηρούμε την δωρεάν συμμετοχή σας στο αγώνα, εντούτοις η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΣ ‘’ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ’’ είναι να προσφέρετε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης! ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ αν το επιθυμούν, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ! Αν τα προμηθευτείτε από την τοπική αγορά του Καστορείου σίγουρα θα γλιτώσετε την μεταφορά τους από μακριά, στηρίζοντας έτσι τα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης!

Συνοπτικά το πρόγραμμα του αγώνα

Σάββατο 22/12/2018
- 16.00: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
- 19.00: Προγραμματισμένη έναρξη Χριστουγεννιάτικων Σαββατιάτικων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης μίνι συναυλίας!
- 20.00: Κλείσιμο γραμματείας

Κυριακή 23/12/2018
- 05.00: Αναχώρηση μονοήμερης εκδρομής από πλ. Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο)
- 07.45: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
- 09.00: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πούλμαν μονοήμερης εκδρομής.
- 10.00: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου.
- 10.30: Εκκίνηση αγώνα 5,5 χλμ.
- 10.40: Εκκίνηση αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού
- 12.00: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα του μεγάλου αγώνα – λήξη αγώνα 5,5χλμ.
- 15.00: Λήξη Ορεινού Ημιμαραθωνίου
- 15.05: Απονομές – τελετή λήξης
- 16.15: Αναχώρηση εκδρομών για Αθήνα

Πληροφορίες για τον αγώνα και την περιοχή: Για οποιεσδήποτε άλλες τυχόν πληροφορίες επιθυμείτε σχετικά με τον αγώνα και την περιοχή μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:
-6955985506/ 6936853165 (Γορανίτης Παύλος),
-6977719682 (Οικονομάκης Γιώργος)

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι ο «Λακωνικός Τύπος» και το lakonikos.gr

πηγή: lakonikos.gr

 

greenpeace mesogeios wwf unicef giatroi kosmoy hamogelo

 msf