new photo 2  ..............................   Spartathlon 2021

Εκδηλώσεις

Monemvasia Run Challenge 2019

Monemvasia Run Challenge 2019Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασιάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Καστροπολίτες Μονεμβασίας” και τους “Συνοδοιπόρους Μονεμβασίας” διοργανώνει το 2ο Monemvasia Run Challenge 2019 (Αγώνας δρόμου 20km καθώς και αγώνες δρόμου 5 και 1.5 km). Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στη Μονεμβασία, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

ΑΓΩΝΑΣ 20KM
Ο αγώνας διεξάγεται σε μια όμορφη παραθαλάσσια διαδρομή με πολύ μικρές υψομετρικές κλίσεις.

Εκκίνηση: Πύλη Κάστρου Μονεμβασίας

Τερματισμός: Πλάκα (αρχή γέφυρας)

Διαδρομή: Για τη διαδρομή του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Ώρα εκκίνησης: 9:00

Απόσταση αγώνα: 20 km.

Για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS. Σταθμοί υποστήριξης: Στον δρόμο των 20km θα υπάρχουν 7 σταθμοί υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό (στα 2.5, 6.0 και 9.5, 12, 15 και 18 km, καθώς και στον τερματισμό). Στο 9.5 και στο 15 km θα χορηγείται και ισοτονικό ποτό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Κατά τη διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλούμενοι δρομείς καθώς και αθλητές εγγεγραμμένοι σε σύλλογο ΣΕΓΑΣ. Οι αγωνιζόμενοι στον δρόμο των 20km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2001 ή και νωρίτερα (≥18 ετών).

Χρονικό όριο αγώνα: Για την ολοκλήρωση της διαδρομής των 20km, τίθεται χρονικός περιορισμός 150 λεπτών. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Βραβεύσεις – Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο των 20km, θα λάβουν για τη συμμετοχή τους στο αγώνισμα αναμνηστικό μετάλλιο και αγωνιστική φανέλα.

Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη: Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 3 διαδρομές θα φροντίσει η Αστυνομία Μονεμβασίας, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από ομάδα εθελοντών ιατρών και διασωστών. Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για τη δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αγώνας 5km και 1.5 km: Παράλληλα με τον δρόμο 20km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου/δυναμικού βάδην 5 και 1.5 km, για όσους δρομείς και αθλούμενους είναι προετοιμασμένοι για προσπάθεια μικρότερης διάρκειας. Στον δρόμο των 5km, καλούνται να πάρουν μέρος μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, αλλά και αρχάριοι αθλούμενοι δρομείς. Στον δρόμο/δυναμικό βάδην των 5km οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι γεννημένοι από το 2007 και νωρίτερα (≥12 ετών). Στον δρόμο των 1500m θα συμμετάσχουν παιδιά Δημοτικού (6-12 ετών) καθώς και όσοι ενήλικες ή έφηβοι επιθυμούν είτε ως συνοδοί παιδιών είτε ως απλοί συμμετέχοντες. Η εκκίνηση του δρόμου των 5km θα δοθεί επίσης από την Πύλη του Κάστρου στις 9:00 π.μ. ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Πλάκα (αρχή γέφυρας) (βλέπε χάρτη διαδρομής για τα 5km ΕΔΩ και για τα 1500m ΕΔΩ). Η εκκίνηση του δρόμου των 1500m θα δοθεί στις 10:00 π.μ. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 5 και 1500m, θα δοθεί μετάλλιο και αναμνηστική φανέλα. Στον αγώνα των 5km θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων είναι η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής για την υπογραφή και παράδοση της έγγραφης συγκατάθεσης του.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται

Α) ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

Β) μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα https://monemvasiarun.gr

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στο Monemvasia Run Challenge (δρόμοι 20km, 5km και 1.5km, λήγει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις 24:00. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Κυριακή 29-09-2019) οι διοργανωτές θα δεχθούν πολύ περιορισμένο αριθμό εγγραφών.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. 20km: 5 € *

2. Δρόμος 5km: 5€ (Για τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου η συμμετοχή είναι δωρεάν)

3. Δρόμος 1500m: δωρεάν

Το κόστος συμμετοχής θα καταβληθεί με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής το Σαββάτο 28-09-2019 09:00-13:00 και 18:00-21:00 και την Κυριακή 29-09-2019 07:00-08:30 στη Γραμματεία των αγώνων.

*Τα έσοδα των αγώνων που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν στον Δήμο Μονεμβάσιας για κοινωνικό σκοπό.

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων έχει εξασφαλίσει έκπτωση για τους συμμετέχοντες σε επιλεγμένα καταλύματα και σε εστιατόρια της περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Αθανάσιο Αλεξανδρή, στο τηλ: 693 2169 470 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

greenpeace mesogeios wwf unicef giatroi kosmoy hamogelo

 msf