new photo 2  ..............................   Spartathlon 2021

Εκδηλώσεις

Χριστούγεννα στην «παραμυθοχώρα της αγάπης» του Δ. Μονεμβασίας 2019

ekdilodeis xmas 2019Ο Δήμος Μονεμβασίας καλεί το κοινό να γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές του δήμου. Δράσεις με εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους θα αναπτυχθούν σε Μολάους, Νεάπολη, Μονεμβασιά, Παπαδιάνικα και Ρειχιά.

Πρόγραμμα (έως Δευτέρα 23/12)

Μολάοι
• Σάββατο 21/12/19 – 17:30 | Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου χωριού: «Η παραμυθοχώρα της αγάπης»
Ο Αη-Βασίλης θα περιμένει μικρούς και μεγάλους να φωτογραφηθούν μαζί του, με τους ταράνδους και το έλκηθρο του. Μαζί του θα έχει και τους φίλους του, τον πιγκουίνο και τον χιονάνθρωπο. Θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και κεράσματα από τους συλλόγους της περιοχής. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΔΕ Μολάων με τον αρχιμουσικό κ. Κεκέρη Κωνσταντίνο.

• Κυριακή 22/12/19 – 18:00 | Χριστουγεννιάτικη γιορτή κατηχητικού σχολείου Μολάων
Τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου Μολάων θα μας παρουσιάσουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού Γεννήσεως του Χριστού.

• Δευτέρα 23/12/19 - 17:30 | Mr & Mrs Bubble
Οι Mr & Mrs Bubble καταφθάνουν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό των Μολάων για να βάλουν μικρούς και μεγάλους-κυριολεκτικά- μέσα στις σαπουνόφουσκες. Θα σκορπίσουν τεράστιες σαπουνόφουσκες σε όλο το χωριό ενώ προς το τέλος της παράστασης θα βάλουν όσο περισσότερο κοινό μπορούν μέσα σε μία σαπουνόφουσκα.

• Δευτέρα 23/12/19 - 18:30
Η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα κατακλύσει το χωριό με τον Αη-Βασίλη που θα δέχεται τις ευχές και τις επιθυμίες των μικρών και των μεγάλων. Φουσκωτά παιχνίδια θα στηθούν στον χώρο για τους μικρούς επισκέπτες.

Νεάπολη
• Σάββατο 21/12/19 - 17:30
Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα κατασκευαστούν στολίδια για τα δέντρα του χωριού, ενώ οι μικροί επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν γράμματα στον αγαπημένο τους Άγιο. Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί και bazaar με κατασκευές και γλυκίσματα από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης.

• Σάββατο 21/12/19 - 18:30
Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα παρουσιαστεί «Το ποντικάκι που ήθελε να πιάσει ένα αστεράκι». Ένα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά που θα ζωντανεύσει από τα παιδιά των τμημάτων χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατικών σε σκηνοθεσία και χορογραφία της κ. Έλενας Κουρκούλη.

• Κυριακή 22/12/19 - 17:00
Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα ξαναπαιχτεί η παράσταση «Το ποντικάκι που ήθελε να πιάσει ένα αστεράκι», ενώ μετά το τέλος της παράστασης το σπίτι των ξωτικών θα ανοίξει τις πόρτες του για τους μικρούς του φίλους που θα κατασκευάσουν τραγανά μπισκοτοαστεράκια και θα λάβουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι.

Παπαδιάνικα
• Κυριακή 22/12/19 - 11:00
Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της περιοχής στο σπίτι των ξωτικών θα ετοιμαστούν στολίδια με ευχές για να στολιστούν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα του χωριού, ενώ με την καθοδήγηση της κ. Βάσως από τον φούρνο Αποστολάκου θα ετοιμαστούν Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει χορευτικά ο Όμιλος Παπαδιανίκων και Πλύτρας «Η Τερψιχόρη».

• Δευτέρα 23/12/19 - 19:00 | Mr & Mrs Bubble
Οι Mr & Mrs Bubble καταφθάνουν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό των Μολάων για να βάλουν μικρούς και μεγάλους-κυριολεκτικά- μέσα στις σαπουνόφουσκες. Θα σκορπίσουν τεράστιες σαπουνόφουσκες σε όλο το χωριό ενώ προς το τέλος της παράστασης θα βάλουν όσο περισσότερο κοινό μπορούν μέσα σε μία σαπουνόφουσκα. Θα υπάρχει επίσης και face painting για τους μικρούς επισκέπτες.

Μονεμβασιά
• Σάββατο 21/12/19 - 17:30
Θα πραγματοποιηθεί προβολή της παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας στον πολυχώρο «Κυμοθόη» και θα προσφερθούν κεράσματα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Είσοδος 3 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου.

• Κυριακή 22/12/19 - 16:30 | Mr & Mrs Bubble
Οι Mr & Mrs Bubble καταφθάνουν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό των Μολάων για να βάλουν μικρούς και μεγάλους-κυριολεκτικά- μέσα στις σαπουνόφουσκες. Θα σκορπίσουν τεράστιες σαπουνόφουσκες σε όλο το χωριό, ενώ προς το τέλος της παράστασης θα βάλουν όσο περισσότερο κοινό μπορούν μέσα σε μία σαπουνόφουσκα.

Ρειχιά
• Δευτέρα 23/12/19 - 11:30
Τρελή διασκέδαση με πολλή μουσική, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και πολλά παιχνίδια με το ξωτικό του Αη-Βασίλη.

Μήνυμα Π. Αλειφέρη
«Χριστούγεννα και η παρέα μας όλο και μεγαλώνει»
Στο κάλεσμά της η πρόεδρος του ΝΠ Δήμου Μονεμβασίας κ. Παναγιώτα Αλειφέρη αναφέρει τα εξής: «Μετά την μεγάλη επιτυχία της “Παραμυθοχώρας της αγάπης”, όπως ονομάσαμε το Χριστουγεννιάτικο χωριό στους Μολάους, φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε την επιθυμία πολλών παιδιών πραγματικότητα και ξεκινήσαμε τη δημιουργία άλλων τριών χωριών σε Νεάπολη, Μονεμβασιά και Παπαδιάνικα. Σε αυτή μας την προσπάθεια βοήθησαν σημαντικά χορηγοί τους οποίους ευχαριστούμε θερμά!

Θεωρούμε ότι το κλειδί για την επιτυχία κάθε διοργάνωσης κρύβεται μέσα σε δύο λέξεις: συμμετοχή και συνεργασία και γνωρίζουμε ότι στο Δήμο μας τα έχουμε και τα δύο! Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας, Τοπικές κοινότητες, Πολιτιστικοί, Φιλανθρωπικοί, Εμπορικοί, Αθλητικοί φορείς, Φιλαρμονικές, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Μολάων και Νεάπολης, μα πάνω από όλα δεκάδες εθελοντές, ανοίγουν και φέτος τις πόρτες των τεσσάρων χωριών, για όλους, επισκέπτες και δημότες!

Περιμένουμε όλα τα παιδιά, αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά: να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι- Βασίλη, να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους στο μεγάλο γραμματοκιβώτιο, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών, να γευτούν ωραία παραδοσιακά γλυκίσματα στο σπίτι των ζαχαρωτών, να ζωγραφιστούν με νεραϊδοχρώματα στα προσωπάκια τους και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά, χαρίζοντας τρόφιμα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο σπίτι της Αγάπης!

Ενημερωθείτε λοιπόν μέσα από το site του Δήμου και το site του Νομικού Προσώπου για το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας και ελάτε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί την έμπνευση και τη δημιουργία, με την ψυχαγωγία και τη συμμετοχή!

Γιατί… τα Χριστούγεννα δεν είναι εποχή… είναι συναίσθημα…. και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο μας μια “Φάτνη αγάπης”!»

πηγή: https://lakonikos.gr

 

greenpeace mesogeios wwf   unicef  
giatroi kosmoy msf      hamogelo